Golfvakantie in Spanje

Voor de niet-golfers, of heerlijk na het golfen …
Omgeving Mazzarón (15 min. met auto): het gebied rond Mazarrón is bekend om zijn grote afzettingen van mineralen (o.a. ijzer, lood, zilver, koper) die een aantal fantastische kleuren geven aan de ruige heuvels rond Mazarrón.
Puerto de Mazarrón, de haven van Mazarrón, erg gezellig, veel restaurantjes, terrasjes waar je voor weinig geld lekker en goed kunt eten. In Puerto kun je heerlijk flaneren over de boulevard en langs de jachthaven.
De sculpturen en het zandstrand van Bolnuevo: de prachtige formatie van zand- en kalksteen door de wind en water in de afgelopen duizenden jaren gevormd en het prachtige langgerekte zandstrand. Handdoek mee en lekker relaxen en genieten van een Tinto de Verano (zomerwijn) op een van de heerlijke terrassen langs de zee.


 • Stacks Image 172

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image 173

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image 174

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image 179

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image 182

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image 221

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image 224

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image 228

  Caption Text

  Link
 • Stacks Image 229

  Caption Text

  Link
Andere leuke strandjes: Isla Plana (prachtig baai) en La Azohia (leuke lunch restaurantjes!). Via de kustroute van Mazzarón richting Cartagena.
Ook zijn de steden Murcia (30 min. met auto) en Cartagena (45 min. met auto) een echte aanrader om te bezoeken. Murcia is een prachtige stad voor de cultuurliefhebber en de shopaholics (m.u.v. zondags).
Via de kleinere weg, een stukje richting Cartagena loopt een prachtige route dwars door de ruige natuur naar de Cabo Tiñoso waar u uiteindelijk de Bateria de Castillitos vindt. De Bateria bestaat uit een aantal forten, met een soort Efteling kasteel bij het grootste fort. Enorme kanonnen staan hier opgesteld, schuilkelders en ruimtes voor militairen zijn nog steeds intact. Zeer indrukwekkend en zeker de moeite waard.
Voor de wandel- en natuur liefhebber ligt het Parc National Sierra Espuña op 20 autominuten met prachtige wandelingen en vergezichten. Een aanrader is de Mirador barrancos de Gebas bij het dorpje Gebas. Hier heeft u een prachtig uitzicht op het aparte landschap (u waant zich op de maan) en het azuurblauwe water van het stuwmeer. U kunt per voet naar het water lopen, ca. 3,5 uur heen en terug.
Verder loopt er vanaf El Berro een goed aangeduide wandelroute door de Sierra Espuña, ca 12. km, met een grote verscheidenheid qua landschap. Vergeet niet tijdens wandeltochten voldoende water en een telefoon mee te nemen!
Stacks Image 241